Page content

ASOS

ASOS Agressie Signalering Overval Signarlering

ASOS staat voor Agressie Signalering Overval Signalering. Dit is een Buren Waarschuwing Systeem. Het is een zeer snel waarschuwing systeem dat direct alarm geeft voor iedereen met een ASOS unit in de buurt. ASOS is een werkelijk en innovatief product. Het verhoogt de sociale controle. Het is simpel in gebruik en geavanceerd in techniek.

Agressie Signalering Overval Signarlering

Nooit meer alléén

De alarmknop zit op de basis unit. Deze kun je indrukken wanneer er zich een calamiteit voordoet. Denk bijvoorbeeld aan een overval, agressie, medische problemen en brand.

eu-sec-alarmknop ASOS

Je staat met dit ASOS systeem nooit meer alleen!

Toepassing

Het ASOS systeem kun je toepassen in bijvoorbeeld winkelcentra, scholen, ziekenhuizen, gemeentehuizen etc. Als je dit systeem in een winkelcentra plaatst, zullen deze allemaal draadloos met elkaar in verbinding staan met een maximum van 512 ASOS units in één oproep systeem. Het aantal groepen is onbeperkt.

ASOS systeem voor winkelcentra

GSM-Module

Ook een optie van het ASOS systeem is de GSM-Module. Een bewaker, wijkagent of ander persoon kunnen op de hoogte gesteld worden door een sms. In de GSM Module zit een simkaart, wanneer er een ASOS melding komt, stuurt de GSM Module een sms naar maximaal 5 verschillende telefoonnummers. Hierin zal de naam van de desbetreffende “locatie” komen te staan.
ASOS GSM module

Mobiele alarmknop

De mobiele alarmknop is een lichtgewicht broekzak formaat alarmknopje voor in je zak of met keycord als halsketting te dragen.

ASOS repeaterASOS mobiele alarmknop

Bereik en installatie

Het bereik van een ASOS unit is 50 meter. Wanneer het bereik net niet gehaald wordt, kun je er een Repeater tussen plaatsen, die het bereik alsnog overbrengt naar de volgende unit.

Afspraken over gebruik
ASOS alarmeringsysteemOok een alarmeringssysteem kan uitlokken dat winkeliers zelf de verantwoorde risico’s gaan nemen door de daders te lijf te willen gaan. Daarom moet je met elkaar goed afspreken wat je van elkaar verwacht. Meestal is de nabijheid van anderen voldoende of kan het blijven bij goed kijken en filmen om zo de dader later makkelijk door de politie te kunnen laten pakken. Er is daarom ook een training aan gebruikers, waarin zij horen hoe ze hiermee om moeten gaan.

Training

Agressie en overval criminaliteit is helaas aan de orde van de dag. Het nemen van preventieve maatregelen is de basis. ASOS geeft een belangrijke toevoeging aan het veiligheidsprotocol.

ASOS cursus

Wij bieden de ASOS gebruikers een speciale cursus, opleiding om het maximale uit de ASOS te halen. De training duurt 2,5 uur en is interactief. Het accent ligt in het gebruik van ASOS als bedreigde medewerker/ondernemer bij agressie of een overval én op het handelen als medewerker/ondernemer bij een ASOS melding bij een collega ondernemer.

Brochure: Het ASOS Systeem
Leaflet: Training hoe om te gaan met ASOS

Dealer worden?

Wilt u meer informatie over ASOS?
Is uw bedrijf geïnteresseerd?

Neem contact op en wordt dealer van ASOS!
Bel +31 (0)541 350 536 of mail info@eu-sec.eu